De Mens in de Keuken


Service, Creativiteit, Management, Communicatie
 

 

Met de opkomst in Spanje van de moleculaire keuken en het woordvoerderschap van Adrian Ferra, zijn we gedwongen geweest om na te denken over techniek in de keuken; anderzijds hebben de Noorse chefs – met René Redzepi in gedachten, het product an sich op de voorgrond geplaatst.

Vandaag is de tijd gekomen om zich te richten op de mens. Service, management, user experience voor de klant en hoe de mens centraal plaatsen bij het uitoefenen van onze beroepen. Belangrijke aspecten die besproken moeten worden.

Eén dag lang zullen Europese chefs, Maîtres d’Hôtels van driesterrenrestaurants, wetenschappers, innovators uit de sector en journalisten hun ervaringen en kennis delen zodat we over de keuken van vandaag kunnen praten.

 

Onder de vragen die besproken zullen worden:
-       Chef en ondernemer, hoe dagelijks omgaan met de verschillende facetten?

-       Een concept, verschillende landen: hoe de culturele verschillen in een ploeg beheren?

-       Hoe kan de wetenschappelijke evolutie bijdragen tot de creativiteit van chefs en ambachtsmannen?

-       De mens versus voedselverspilling: hoe de natuur beschermen vanuit de keuken?

-       Waar ligt de plaats van service vandaag de dag? Hoe een team managen en motiveren?

-       Hoe communiceren in een maatschappij waar alles altijd en overal zichtbaar is?

-       …

 

 

Onze genodigden: 


Benallal Akrame / Restaurant Akrame*, Atelier Vivanda
Bo Bech / restaurant Geist
Maria Canabal / Parabere Forum
Filip Claeys / Restaurant De Jonkman**, North Sea Chefs
Olivier Coudron / SIIN
Sang Hoon Degeimbre / Restaurant L'air du temps**, SAN 
Steven Desair / Eatmosphère
Frédéric Kaiser / Restaurant Epicure***
Bernard Lahousse / Foodpairing
Philippe Leman / Pilgrim Support
David Martin / Restaurant La Paix*, Bozar brasserie 
David Sinapian / Restaurant Anne-Sophie Pic***, Les Grandes Tables du Monde
Claudia Sofia Von / PR 
 
 

Maandag 3 juli

van 9h tot 19h
Citadelle de Namur – in het kader van het W Food Festival
150€ / 75€ studenten
inbegrepen :
 congres + ontbijt + varken aan het spit + drank heel de dag door